Cílem je podrobně vysvětlit rozdíly mezí verzí č.8 a č.9, popsat zejména nové a změněné požadavky a změny v pravidlech pro auditování.
Mezi hlavní změny patří například:
Nový přístup k validaci systému HACCP a validaci kontrolních bodů ;
Podrobnější popis zdrojů možné kontaminace cizími předměty, kterým je potřeba věnovat zvýšenou pozornost (přenosná ruční zařízení, vyvýšené lávky)
Nové požadavky pro výrobní zařízení (nákup, návrh a konstrukce, skladování, požadavky na mobilní a statická zařízení a zařízení pro nabíjení baterií)
Nové požadavky pro řízení chemických látek, dřeva a rentgenových detektorů
Řízení odpadu v prostorách s otevřeným produktem
Nové požadavky na interní laboratoře, postupy pro vzorkování produktů, práce s nejistotou laboratorních metodik
Požadavky na plastové závěsy a mobilní stěny v zónách s vysokým rizikem nebo vysokou péčí
Aplikace plánu pro pozitivní změnu kultury kvality bezpečnosti potravin
Požadavky na hodnocení dodavatelů služeb
Dosledovatelnost potištěných obalů a etiket, produktů pro prodej zaměstnancům a na charitu
Nové požadavky pro závody, které provádí první zpracování zvířat
Nové požadavky pro výrobu krmiv pro hospodářská zvířata a pro výrobu medikovaných krmiv pro domácí zvířata
Během školení budou presentovány a předány vzorové dokumenty pro nové požadavky
Při účasti více pracovníků individuální slevy.