Vše pro zajištění kvality a bezpečnosti potravin
Vše pro zajištění kvality a bezpečnosti potravin

Školení

Zašlete nám dotaz

Máte zájem o jiné, individuální školení nebo jiný termín? Neváhejte nás kontaktovat.

Nové požadavky normy FSSC 22000, verze č.6

Termín
Místo konání

18. 01. 2024

ON-LINE školení 9:00 - 12:00

ON-LINE školení 9:00 - 12:00 ON-LINE školení 9:00 - 12:00

Nové požadavky normy FSSC 22000, verze č.6

Cílem tohoto kurzu je podrobně vysvětlit rozdíly mezí verzí č. 5.1 a č.6. Popsat zejména nové a změněné požadavky a změny v protokolu auditu, např.:

  • Postupy prevence ztrát potravin a zamezení plýtvání: politika, cíle, kontrolní mechanismy pro správu produktů darovaných neziskovým organizacím, zaměstnancům atd.;
  • Správa výrobního zařízení: nutnost specifikovat a zdokumentovat požadavky na zařízení před jeho zakoupením a při jeho změnách, včetně důkazů o úspěšném uvedení do provozu.
  • Kultura kvality a bezpečnosti potravin: způsoby prokazování a implementace.
  • Postupy řízení alergenů: ověřování, validace, povinnost vytvořit řízený seznam alergenů. Objasnění pravidel, kdy bude možno na obalech produktů používat varovné označení „může obsahovat“ a kdy je nutné provádět přezkoumání a revize řízení alergenů.
  • Pravidla pro ověřování tvrzení na obalech.
  • Používání logo FSSC 22000.
  • Postupy pro kontrolu množství, včetně požadavků na kalibrace a ověřování kontrolních zařízení.
  • Program pro monitorování hygieny pracovního prostředí, jeho přezkoumání a revize.
  • Postupy pro spouštění a přejíždění výrobních linek.
  • Povinnost provést a zdokumentovat posouzení rizik fyzikální kontaminace tak, aby bylo zřejmé, zda-li organizace potřebuje nebo nepotřebuje zařízení pro detekci cizích těles (např. magnety, detektory kovů, rentgenová zařízení, filtry a síta).
  • Nová pravidla pro organizace, které přijímají suroviny v cisternách nebo používají cisterny pro přepravu produktu.
  • Ve výrobě potravinových obalů musí být zavedeny a uplatňovány postupy pro správu výtvarných návrhů a kontrolu tisku. Musí být stanovena kritéria týkající se používání recyklovaných obalů jako vstupní suroviny pro výrobu hotového obalového materiálu

 

Během školení budou presentovány a předány vzorové dokumenty pro nové požadavky, například:;

  • Program a postupy monitorování hygieny výrobního prostředí;
  • Nákup, instalace a používání provozních zařízení;
  • A další;

Společné informace pro všechny kurzy

Rozsah/forma:
Jednodenní kurzy, 9:00 - 15:00
Cena jednodenních presenčních kurzů (Praha nebo Olomouc):
2990,- Kč bez DPH, včetně sborníku se vzorovými dokumenty a vzorovými formuláři k nejčastěji vyžadovaným problematickým oblastem. Osvědčení pro účastníky kursu. Občerstvení, oběd;
 
Cena jednodenních ON-LINE kurzů:
2490,- Kč bez DPH, včetně elektronického sborníku a vzorové dokumentace. Osvědčení pro účastníky kursu. 
 
Půldenní kurzy (Nové verze normy BRC a IFS)
9:00-12:00 nebo 16:00-19:00
Cena půldenních kurzů:
1490,- Kč bez DPH, včetně elekzronického sborníku. Osvědčení pro účastníky kursu.
 
Sleva:
Každý čtvrtý a sedmý a devátý účastník jednoho kurzu z jedné firmy zdarma.
 
BONUS:
Praktické příklady, řešení modelových situací, vzorové formuláře, nejčastější neshody při auditech, nastínění nejlepších variant řešení problematických požadavků standardů.

Při účasti více pracovníků individuální slevy.

Přihlášení:
Zprávou na info@zajistenikvality.cz, nebo telefonicky na 603 483 530
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace