Vše pro zajištění kvality a bezpečnosti potravin
Vše pro zajištění kvality a bezpečnosti potravin

Aktuality

Nová verze normy BRC Food č.9

V srpnu 2022 byla oficiálně publikována nová verze č.9 normy BRC Food. Audity dle této verze budou povinné od 1.2.2023.

Norma obsahuje několik nových požadavků, u řady požadavků došlo ke zpřesnění, doplnění.

Mezi hlavní změny patří např.:

  • Nový přístup k validaci systému HACCP a validaci kontrolních bodů ;
  • Podrobnější popis zdrojů možné kontaminace cizími předměty, kterým je potřeba věnovat zvýšenou pozornost (přenosná ruční zařízení, vyvýšené lávky)
  • Nové požadavky pro výrobní zařízení (nákup, návrh a konstrukce, skladování, požadavky na mobilní a statická zařízení a zařízení pro nabíjení baterií)
  • Nové požadavky pro řízení chemických látek, dřeva a rentgenových detektorů
  • Řízení odpadu v prostorách s otevřeným produktem
  • Nové požadavky na interní laboratoře, postupy pro vzorkování produktů, práce s nejistotou laboratorních metodik
  • Požadavky na plastové závěsy a mobilní stěny v zónách s vysokým rizikem nebo vysokou péčí
  • Aplikace plánu pro pozitivní změnu kultury kvality bezpečnosti potravin
  • Požadavky na hodnocení dodavatelů služeb
  • Dosledovatelnost potištěných obalů a etiket, produktů pro prodej zaměstnancům a na charitu
  • Nové požadavky pro závody, které provádí první zpracování zvířat
  • Nové požadavky pro výrobu krmiv pro hospodářská zvířata a pro výrobu medikovaných krmiv pro domácí zvířata
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace